Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Οι Λίμνες Πλίτβιτσε στην Κροατία


Ο Εθνικός Δρυμός Plitvice είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Κροατίας και αποτελεί  Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979 . Βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της πρωτεύουσας πόλης του Ζάγκρεμπ και του Ζαντάρ . Οι λίμνες Plitvice είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε στην Κροατία .

Η ομορφιά του Εθνικού Πάρκου οφείλεται στις δεκαέξι λίμνες του , που συνδέονται μεταξύ τους με μια σειρά από καταρράκτες στα καταπράσινα δάση της Κροατίας.Στο Πάρκο ζουν ελάφια, αρκούδες, λύκοι, αγριόχοιροι και σπάνια είδη πουλιών. Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει μια συνολική έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων .


Το Πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά όλο το χρόνο , με διευρυμένο ωράριο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ( συνήθως τις 7:00 π.μ. ως τις 20:00 ) . Υπάρχει ένα εισιτήριο η τιμή του οποίου είναι συμβολική για την συντήρηση και την προστασία του Πάρκου.


Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περπατήσετε μέσα στο πάρκο παρατηρώντας το όμορφο περιβάλλον και να θαυμάσετε τη λίμνες , τους καταρράκτες , τη φύση και την άγρια ​​ζωή . Στο Πάρκο διατίθενται χάρτες για μια σειρά από διαφορετικά μονοπάτια διαφόρων διαδρομών, που μπορούν να τους πάρουν οι επισκέπτες μόλις φτάσουν σε μία από τις δύο εισόδους . Υπάρχει επίσης μια βάρκα μεταφέρει επισκέπτες από τη μία πλευρά της μεγαλύτερης λίμνης στην άλλη . Αυτό το καραβάκι λειτουργεί όλο το χρόνο , συχνότερα όμως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Λειτουργεί επίσης και ένα τρένο με συγκεκριμένη διαδρομή.


Το καλύτερο από όλα στις Λίμνες Plitvice είναι ότι δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός  αλλά ένα εκπληκτικό μέρος για οποιαδήποτε στιγμή του έτους . Ακόμα και το χειμώνα το πάρκο είναι ανοιχτό και χιονισμένο . Το εστιατόριο Licka kuca βρίσκεται κοντά στην είσοδο
1 και σερβίρει παραδοσιακό φαγητό από την περιοχή Lika της Κροατίας, στην οποία βρίσκονται και οι Λίμνες .


Το κολύμπι ( ή οποιοδήποτε άλλη δραστηριότητα μέσα στο νερό ) απαγορεύονται έτσι ώστε τα υπέροχα νερά του πάρκου να διατηρούνται! Τέλος είναι δυνατόν να παραμείνετε εντός του Πάρκου σε ένα από τα τρία ξενοδοχεία του ( τα οποία είναι όλα συγκεντρωμένα κοντά στην Είσοδο 2 ) ή σε κάμπινγκ , στο camping Korana ( το οποίο αποτελείται από bungalows) , το οποίο βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα από την είσοδο 1 . Μια άλλη κατασκήνωση , το camping Borje βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την Είσοδο 2 . Υπάρχει ακόμη και ένα άλλο ξενοδοχείο , το Hotel Grabovac , που επίσης βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύμπαν

Σύμπαν